Tim Holz Distress Oxide Ink Pads en Re-Inkers

Tim Holz Distress Oxide Ink Pads en Re-Inkers


Tim Holtz • Distress Oxide Reinker

Tim Holtz Distress Oxide van Ranger geeft de distress techniek een vernieuwende effect. Bij deze techniek wordt papier, of een afbeelding daarop, oud gemaakt. Distress Oxide reageert op water, waardoor het eenvoudig te mengen en te vegen is en uitloopt. Het bijzondere aan dit product is dat met Distress Oxide zowel op licht als donker papier gewerkt kan worden en het een krijtachtige afwerking heeft die niet afgeeft en niet vermindert bij het verzegelen van het werk.

Toepassingen Tim Holtz Distress Oxide

Interessant aan Distress Oxide is dat het een mix is van verfstof en pigment. Verfstoffen zijn doorschijnend, terwijl pigmentinkt ondoorzichtig is. Hierdoor ontstaat er een bijzonder effect, met een krijtachtige finish. De volgende manieren van de distress techniek kunnen toegepast worden: Stempelen Blenden (kleuren in elkaar laten overlopen) Embossing en stencils Direct op de oppervlakte

Eigenschappen en voordelen Tim Holtz Distress Oxide

Toepassing op zowel licht als donker papier. Waar verfstoffen wit of licht gekleurd papier vereisen, kunnen Oxides toegepast worden op oppervlakten in iedere kleur, omdat het een pigment is. Van zacht effect tot oxidatie. Bij stempelen ontstaat er een zachte afbeelding. Bij toevoeging van water, ontstaat er een geoxideerd effect voor een meer vintage afwerking. Verschillende gradaties van oxidatie mogelijk. Hoe meer water wordt toegevoegd, hoe meer de verfstoffen er onderuit sijpelen. En hoe meer lagen worden toegevoegd, hoe groter het effect. Geeft niet af. Ondanks de krijtachtige afwerking, geeft Tim Holtz Distress Oxide niet af. Verzegeling mogelijk. Het werk kan verzegeld worden tegen water met Distress Glaze, zonder afbreuk te doen aan het distress effect. Speel eindeloos met lagen. Voeg zoveel lagen toe als gewenst, zonder dat de kleuren minder mooi worden. Mix met Tim Holtz Distress Ink. Distress Oxide kan gemixt worden met Distress Ink voor nog meer kleureffect.


Er zijn geen producten in deze categorie.